Kulturní Osmičky Kulturní Osmičky
Historie a současnost cyklu kulturních pořadů v kostele sv. Petra a Pavla.
More detail
Veřejné akce Veřejné akce
V naší farnosti pořádáme pravidelné kulturní akce Starobohnické posvícení, Starobohnické vánoční těšení a Noc kostelů.
More detail
Bohoslužby Bohoslužby
Pravidelné bohoslužby se konají v kostele sv. Petra a Pavla, kostele sv. Václava, v hospici Štrasburk a v kapli Domova pro seniory Slunečnice.
More detail

- Advent je krásné období, plné něžnosti a citu. Nejdůležitější jsou Velikonoce. Advent je pro malé děti. Jsou citlivé a všechno vnímají.
- Karel IV. vymohl, že v adventu jsou roráty. Kněz má v adventu fialovou barvu, ale roráty jsou slaveny v bílé barvě. Advent je nová šance. Máme zjistit, že Bůh je v mém srdci.
- Včera v Domově důchodců jsem si uvědomil, že bude konec světa. A ty ženy v DD se chystají na svůj konec. Na setkání s Kristem. Nosíme v sobě nebe nebo peklo., a podle toho budeme po smrti souzeni.
- Víra je od slova věrnost, mám být věrný Pánu Bohu. Modlitba, kostel, svatá zpověď, svaté přijímání. Dát svou starost Pánu. Být aktivní, ale vše očekávat od Pána Boha.
- Bůh nás vychovává i v dospělosti. My lidé vychováváme děti tak do 12 let, kdy jim určujeme mantinely. Pak si je děti určují už samy.

Vítejte

na stránkách Římskokatolické farnosti sv. Petra a Pavla v Praze Bohnicích. Najdete zde aktuální informace o dění ve farnosti, kulturních akcích, unikátních koncertech, službách církve a ohláškách.

K dispozici je také knihovna a farní centrum. Prohlédněte si naši fotogalerii a shlédněte videoprezentaci farnosti.

V případě potřeby nás kdykoliv zkontaktujte.

Facebook

Odkazy

MC Praha 8 Salesianske stredisko mladeze Kobylisy

Stare Bohnice

Logo osmicky

Duchovni pece nemocnice Na Bulovce

Spiritualni pece PN Bohnice

Církevní základní škola logopedická Don Bosco
Bohnicke komunitni centrum