Kulturní Osmičky Kulturní Osmičky
Historie a současnost cyklu kulturních pořadů v kostele sv. Petra a Pavla.
More detail
Veřejné akce Veřejné akce
V naší farnosti pořádáme pravidelné kulturní akce Starobohnické posvícení, Starobohnické vánoční těšení a Noc kostelů.
More detail
Bohoslužby Bohoslužby
Pravidelné bohoslužby se konají v kostele sv. Petra a Pavla, kostele sv. Václava, v hospici Štrasburk a v kapli Domova pro seniory Slunečnice.
More detail

- První hřích – to je Adam a Eva. Svatý Pavel pak vysvětluje, že Ježíš přišel na svět proto, aby nás vykoupil právě z hříchů.
- Často nevíme, co se nás týká. Že jsme problémem pro druhé lidi. Máme se zkoumat. A máme svátost smíření. Potřebujeme magisterium. Jak se na vše dívá Církev. Jinak z Bible je možné odvodit různé hereze. Teď je nová „církev“ v Koreji, která staví na Zjevení svatého Jana. Církev je postavená na papeži, biskupech a kněžích. Tak to Pán Ježíš ustanovil. Vše vzniklo pod vedením Ducha svatého.
- Dále jsou zde svátosti, např. zpověď. Máme se vyznávat. Je to o pokoře. Je třeba se vyznat knězi. Pokud nechodíme ke zpovědi, je to špatné.
- Rozlišovat mezi pokušením a zkouškou. Když jsme pokoušeni, je to od ďábla. Zkoušku dopouští Bůh k našemu dobru. Pokušení se přemáhá radikálním NE.

Vítejte

na stránkách Římskokatolické farnosti sv. Petra a Pavla v Praze Bohnicích. Najdete zde aktuální informace o dění ve farnosti, kulturních akcích, unikátních koncertech, službách církve a ohláškách.

K dispozici je také knihovna a farní centrum. Prohlédněte si naši fotogalerii a shlédněte videoprezentaci farnosti.

V případě potřeby nás kdykoliv zkontaktujte.

Facebook

Odkazy

MC Praha 8 Salesianske stredisko mladeze Kobylisy

Stare Bohnice

Logo osmicky

Duchovni pece nemocnice Na Bulovce

Spiritualni pece PN Bohnice

Církevní základní škola logopedická Don Bosco
Bohnicke komunitni centrum